Κυριακή, Νοεμβρίου 14

Πήρε το ντέρμπι η Εικοσιμία 1-0 τα Διλινάτα και συνεχίζει αήττητη (Φωτορεπορτάζ)

Ο Α.Ο. Εικοσιμίας, ήταν η μεγάλος νικητής στο σημερινό ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, αφού πήρε μια σημαντική νίκη από τα Διλινάτα με σκορ 1-0.

Με αυτή της τη νίκη, η ομάδα της Λειβαθούς θα παραμείνει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παράλληλα με το 2Χ2 στη φετινή διοργάνωση.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο και μέτριο στην επανάληψη, κυρίως λόγω του ψιλόβροχου που έπεφτε και έκανε γλιστερό τον αγωνιστικό χώρο του Δ.Α.Κ., με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να "κλέψουν" τους τρεις βαθμούς για τους δικούς τους λόγους.

Οι γηπεδούχοι για να αποφύγουν τη δεύτερη σερί ήττα στη διοργάνωση και οι φιλοξενούμενοι για το 2Χ2.

Πάντως από την αρχή η εικόνα του έδειχνε ότι όποια ομάδα κατάφερνε να πετύχει γκολ θα έφευγε με το τρίποντο της συνάντησης και έτσι έγινε!

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 6’, ανήκει στην Εικοσιμία, με τον Ντ. Ντουκάι να δίνει κάθετη πάσα δεξιά στην περιοχή για τον Μουρελάτο, ο οποίος θα κάνει το σουτ και θα απομακρύνει δύσκολα, αρχικά ο Παγανίας και στη συνέχεια οι αμυντικοί του.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, στο 14’ θα σταθούν άτυχοι, όταν σε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλ. Τζωρτζάτου από τα όρια της περιοχής, η μπάλα, με την παρέμβαση του Μαυρίδη, θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και θα καταλήξει κόρνερ.

Στο 27’ ο Α. Ντουκάι θα πιάσει ένα δυνατό, μακρινό σουτ με την μπάλα όμως να φεύγει, λίγο πάνω από την εστία του Παγανία.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μισό στο παιχνίδι στο 43’, με το δυνατό σουτ, εκτός περιοχής του Δημ. Πολλάτου να αποκρούεται με διπλή επέμβαση από τον Μαυρίδη, που μπλοκάρει την μπάλα.

Με το 0-0 θα πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο το παιχνίδι, έγινε πιο δυνατό με αρκετά φάουλ, αρκετές διακοπές και μάλλον μέτριο θέαμα, ενώ ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο εμπόδιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Στο 56’ ο Μουρελάτος, με ωραία κάθετη πάσα θέλει να βρει τον Καμπανό στην περιοχή, όμως ο Παγανίας θα βγει και θα «καθαρίσει» τη φάση.

Στο 69’ ο Κουμαριώτης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, οι αμυντικοί της Εικοσιμίας δυσκολεύονται να απομακρύνουν, ο Διον. Τζωρτζάτος θα πιάσει ένα πολύ ωραίο γυριστό σουτ από καλή θέση, όμως η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Μαυρίδη.

Σημαντική ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους θα χαθεί στο 80’, όταν ο Αλ. Πολλάτος, αμαρκάριστος στην περιοχή, δεν πιάνει καλά την κεφαλιά, στη σέντρα από δεξιά του Κουμαριώτη και θα στείλει την μπάλα άουτ.

Στο 82’ η «χρυσή» αλλαγή του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, ο νεαρός Γ. Φίλιππας θα νικήσει τον Παγανία και θα πετύχει ένα «χρυσό» γκολ για την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ο Μινέτος θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Καμπανό, αυτός θα κάνει το σουτ, η μπάλα αποκρούεται από Παγανία και στη  συνέχεια από το σώμα του Αβντιούκοβ, για να καταλήξει στον Φίλιππα, που με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα των Διλινάτων και θα χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν θα έχουμε κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι, μπροστά στις δυο εστίες.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν στο ρετιρέ με τριπλή ισοβαθμία, θα πετύχουν το 2Χ2 και θα πάνε με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παλληξουριακό, την προσεχή Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο!

Αντίθετα, η ήττα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα για τα Διλινάτα, που πρέπει να συνέλθουν άμεσα, ώστε να μη χαθεί η χρονιά από νωρίς!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Χατζηγεωργίου και Ν. Καναλλάτο

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας),  Παγανίας, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος Κ., Αβντιούκοβ, Τζωρτζάτος Διον., Ζαμπαύτης (75’ Ρεπούσης), Τζωρτζάτος Φ., Μούκα, Πολλάτος Δημ. (60’ λ.τ. Πολλάτος Αλ.), Τζωρτζάτος Α., Κουμαριώτης.

Εικοσιμία:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Φουρνιέ, Αραβαντινός (λ.τ. 49’ Κούρτι), Κουμαριώτης Κ., Veizaj, Χοτζάι, Ντουκάι Α. (67’ Αποστολάτος), Ντουκάι Ντ. (70’ Φίλιππας), Μουρελάτος, Καμπανός, Μινέτος (88’ Καραγιαννάκης).

Παρακάτω φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα












































Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου