Παρασκευή, Νοεμβρίου 26

Η Pre game της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2021-2022

Το Σαββατοκύριακο 27 - 28/11 συνέχεια με την 5η αγωνιστική
στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας 2021-2022
Συνέχεια αύριο, Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας, με τους 6 αγώνες του προγράμματος της 5ης αγωνιστικής.
Αγωνιστικά τώρα, το Σαββατοκύριακο 27-28/11/2021, θα διεξαχθούν 6 παιχνίδια.
Συγκεκριμένα 2 το Σάββατο σε Ληξούρι - Μακρυώτικα και 4 την Κυριακή σε Σκάλα - Τζαννάτα και Αργοστόλι (2). 
Η 5η αγωνιστική μπορεί να μην κρύβει κάποιο μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο έχει πολύ μεγάλο αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Μεταξύ αυτών, το τοπικό ντέρμπι του Ληξουριού, που έχει φαβορί τους "ερυθρόλευκους", της Σκάλας μεταξύ Πρόννων - Διλινάτων, αλλά και αυτό του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, μεταξύ Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο.Εικοσιμίας 
Αήττητες παραμένουν μέχρι τώρα, οι ομάδες Σάμης, Πυλαριακού, Παλληξουριακού και Πρόννων.
Χωρίς νίκη ακόμη οι Εθνοφρουρός και Ηρακλής Πρόννων

          

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων:

α/α

Αγώνας

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο  27-11-21   ώρα:15:00

Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός»

Α.Ο. Αστέρας Ληξ. - Α.Ο. Παλληξουριακός

Θωμάς

Βασίλης

Κατερέλος Ε.

Αντωνιάδης Ν.

2.

Σάββατο  27-11-21   ώρα 15:00

Δημοτικό Μακρυωτίκων

Α.Π.Σ. Πυλαριακός – Α.Ο. Ερύσσου

Καραΐσκος

Απόστολος

Στοφόρος Γ.

Χρηστάτος Σπ.

3.

Κυριακή  28-11-21   ώρα 15:00

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Διλινάτα

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Βουτσινάς Α.

Δούλου Ιρ.

4.

Κυριακή  28-11-21   ώρα 15:00

Δημοτικό Τζαννάτων

ΑΟ Ηρακλής Πρόννων - Α.Ο. Σάμης

Κατερέλος

Ελευθέριος

Θωμάς Β.

Μενεγάτος Ε.

5.

Κυριακή  28-11-21   ώρα 15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας

Χατζηγεωργίου

Νίκος

Καραΐσκος Α.

Στοφόρος Γ.

6.

Κυριακή  28-11-2021  ώρα:18:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός – Π.Α.Ο. Εύγερος

Καναλλάτος

Νικόλαος

Χατζηγεωργίου Ν.

Χρηστάτος Σπ.

         

Αναλυτικά η 6η Αγωνιστική

Σάββατο 27/11

Με το τοπικό ντέρμπι του Ληξουρίου, μεταξύ Αστέρα Ληξουρίου – Παλληξουριακού, ανοίγει αύριο Σάββατο 27/11, η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.

Μπορεί να είναι ένα τοπικό ντέρμπι με όλες εκείνες τις ιδιαιτερότητες που το διακρίνουν, όμως εδώ υπάρχει αρκετή ποιοτική διαφορά, ανάμεσα στις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να υπάρχει φαβορί και αυτός είναι ο τυπικά φιλοξενούμενος και ουσιαστικά πρωτοπόρος, Παλληξουριακός!

Οι δύο ομάδες, θα συναντηθούν μεταξύ τους για 3η φορά φέτος.

Οι δύο πρώτες για το τοπικό κύπελλο, όπου και στις δύο οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν ισάριθμες εύκολες νίκες με σκορ 4-0 και 6-0 αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα τους.

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, είναι αντικειμενικά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, αφού διαθέτει ποιότητα, πολύ καλές μονάδες και με ένα κράμα έμπειρων και νέων παιδιών αποδίδει πολύ καλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο.

Όπως είναι γνωστό έχει περάσει στους «8» του τοπικού κυπέλλου (ο άλλος φετινός στόχος), ενώ στα τρία μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει έχει ισάριθμες νίκες, ενώ αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς από το παιχνίδι του με τον Εθνοφρουρό, που δεν παρουσιάστηκε στο Ληξούρι.

Βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά αυτό είναι προσωρινό, μιας και με την παραχώρηση των 3 βαθμών που αναμένει, θα βρεθεί να οδηγεί μόνη της, την «κούρσα»!

Αντίθετα οι «πράσινοι» του Ληξουρίου, δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα, εκτός από τα πρώτα παιχνίδια, έχουν αρχίσει να βρίσκουν το δρόμο τους και δείχνουν πολύ καλά στοιχεία.

Στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει ο απολογισμός τους είναι 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες και βρίσκονται στην 7η θέση του πίνακα με 4 βαθμούς.

Στο Ληξούρι, περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», να είναι το φαβορί να προσθέσουν ακόμη 3 βαθμούς στη συνολική τους συγκομιδή.

Ο Αστέρας θα παλέψει για το καλύτερο για να σταθεί ανταγωνιστικός, αλλά και για μία μεγάλη έκπληξη!

         

Την ίδια ώρα στα Μακρυώτικα, ο εξαιρετικός και αήττητος φέτος Πυλαριακός, στο γειτονικό ντέρμπι, φιλοξενεί τον Α.Ο. Ερύσσου, σε ένα παιχνίδι που δείχνει φαβορί να προσθέσει ακόμη τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.

Οι «κυνανέρυθροι», σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση φέτος και τη μετά κορονοΐού διακοπή, δείχνουν έτοιμοι να γράψουν ιστορία και να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα των «μεγάλων» με την καλύτερη τελική κατάταξη, από την ίδρυση τους.

Όντως, στο φετινό πρωτάθλημα, η εικόνα τους προϋποθέτει κάτι τέτοιο, αρκεί να έχουν συνέπεια και συνέχεια στο άμεσο μέλλον, ενώ παίζουν όμορφο και με ποιότητα ποδόσφαιρο.

Μετά από τέσσερις αγώνες διατηρούν το αήττητο και φιγουράρουν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς, ισόβαθμοι των Πρόννων, με απολογισμό μέχρι στιγμής, 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες!!

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, δεν ξεκίνησαν τόσο καλά ή τέλος πάντων, όπως αυτοί θα επιθυμούσαν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία.

Η ομάδα του Κ. Κουγιανού, με τρεις ήττες και μόλις μια νίκη, αυτή της περασμένης Τετάρτης στο "θρίλερ" του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, επί του ουραγού και αδύναμου Εθνοφρουρού, στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, με 3 βαθμούς.

Σίγουρα, η αποστολή της στην πρώτη παρουσία της, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας στην ιστορία της, θα είναι αρκετά δύσκολη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος, μιας ιστορικής παραμονής!

Στα Μακρυώτικα, εκτός σοβαρού απροόπτου, οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο, είναι ποιοτικά καλύτεροι των αντιπάλων τους και θέλουν τους τρεις βαθμούς για να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Η Έρυσσος, είναι δεδομένο ότι θα παλέψει για την έκπληξη και κάποιον βαθμό, όμως με παρουσία σαν της Τετάρτης δεν μπορεί να έχει καμία τύχη.

Περιμένουμε ένα παιχνίδι ανοικτό επιθετικά  με αρκετά τέρματα.

         

Κυριακή 28/11

Η 5η αγωνιστική μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 28/11, όπου σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στις 3 το απόγευμα στο Δημοτικό Σκάλας, οι γηπεδούχοι Πρόννοι θα φιλοξενήσουν τα Διλινάτα και τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη «μάχη» για τους βαθμούς!

Οι γηπεδούχοι πλέον πλήρεις, μετά από αρκετές αγωνιστικές, θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Τρεις απαραίτητοι βαθμοί, ώστε να μη χάσουν το αήττητο και την επαφή τους με την κορυφή, ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Εύγερο στην έδρα τους και Πυλαριακό στα Μακρυώτικα, ενώ βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης, ισόβαθμοι του Πυλαριακού με 8 βαθμούς και απολογισμό 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Βρίσκονται ήδη στους -2 από την κορυφή και μετά την οριστική απόφαση για το Παλληξουριακός – Εθνοφρουρός, αναμένεται να φτάσουν στο -4 από την ομάδα του Ληξουρίου, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για το τρίποντο.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν μπορείς να πεις ότι ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν, αφού έχουν αρκετές βαθμολογικές απώλειες και βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις 3 βαθμούς, ισόβαθμοι του Α.Ο. Ερύσσου, με απολογισμό 1 νίκη και 3 ήττες!

Σίγουρα, χρειάζονται βαθμούς και για αυτό, στην Σκάλα θα παίξουν με στόχο, τουλάχιστον να αποφύγουν την 4η φετινή τους ήττα.

Πολύ δύσκολη η αποστολή τους απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που γίνεται περισσότερο δυνατή στην έδρα της.

Στην Σκάλα, περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα που θα τις διατηρήσει στους στόχους τους και θα δώσει καλή ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια!

         

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Τζαννάτων ο Ηρακλής Πρόννων, φιλοξενεί τον Α.Ο. Σάμης, σε ένα παιχνίδι αρκετά κομβικό για την πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και για τους διαφορετικούς στόχους που έχει θέσει η κάθε μία.

Οι μεν γηπεδούχοι για να κάνουν επιτέλους σεφτέ στις νίκες μετά από 4 αγωνιστικές και στην επιστροφή τους, μετά από πολλά χρόνια στην Α’ κατηγορία.

Οι δε φιλοξενούμενοι, για να διατηρήσουν το αήττητο και να κρατήσουν τη μοναχική τους θέση στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι, δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου καλά τη φετινή σεζόν μετρώντας μόνο ήττες μέχρι τώρα και στις δύο διοργανώσεις, ενώ στο κύπελλο έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Ο απολογισμός τους στο πρωτάθλημα είναι τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, βρίσκονται ουραγοί, μαζί με τον Εθνοφρουρό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους, στους «8» του τοπικού κυπέλλου, διατηρούν το αήττητο και στις δύο διοργανώσεις, ενώ στο πρωτάθλημα και στα επίσης τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει, ο δικός τους απολογισμός είναι τρεις νίκες, μία ισοπαλία και βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς, έναν παραπάνω από τους δεύτερους Παλληξουριακό – Εικοσιμία, με τους «ερυθρόλευκους» όμως να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Είναι το παιχνίδι τους με τον Εθνοφρουρό, ο οποίος δεν κατέβηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι και αναμένεται να πάρουν τους τρεις βαθμούς, μετά την απόφαση της Π.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..

Όπως και να έχει, κάνουν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και φέτος είναι έτοιμοι για το παραπάνω βήμα.

Στα Τζαννάτα περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, τις δύο ομάδες να θέλουν νίκη και την ομάδα του Β. Μιχαλάτου, πιο ποιοτική και καλύτερη, να έχει τον πρώτο λόγο!

         

Επίσης, την ίδια ώρα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς υποδέχεται τον Α.Ο. Εικοσιμίας, σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που και οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ξεκινήσει, όπως θα περίμεναν, αφού στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα, έχουν μόνο μία νίκη και αυτή εκτός έδρας στα Τζαννάτα επί του τοπικού Ηρακλή, ενώ οι ήττες ήδη έφτασαν τις τρεις.

Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη γνώρισαν την ήττα από τα Διλινάτα στο ίδιο γήπεδο, ύστερα από κακή εμφάνιση με σκορ 4-0!

Έτσι, μια ακόμη θα τους αφήσει πολύ πίσω και το άγχος θα γίνει «σκιά» τους στη συνέχεια.

Η αποστολή τους και σε αυτό το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού θα αντιμετωπίσουν μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως είναι ο μεθαυριανός τους αντίπαλος και θα πρέπει να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ την απόδοση τους, προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, μετά την εντός έδρας ήττα, την προηγούμενη αγωνιστική στο ντέρμπι από τον Παλληξουριακό, δεν έχουν άλλα περιθώρια για άλλη βαθμολογική απώλεια, αν θέλουν να διατηρηθούν στον στόχο και να μην απομακρυνθούν περισσότερο από την κορυφή.

Οι «πράσινοι», όπως προαναφέραμε, με τρεις ήττες και μία νίκη απολογισμό, βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι της Ερύσσου με 3 μόλις βαθμούς και πρέπει να ξεκολλήσουν άμεσα από αυτή.

Για τους «κυανόλευκους» τώρα, είπαμε δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα οποιουδήποτε στραβοπατήματος, αφού μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική.

Βρίσκονται ήδη στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι του Παλληξουριακού, όμως αναμένεται σύντομα να γίνουν τρεις, μιας και οι Ληξουριώτες θα πάρουν τους τρεις βαθμούς, από το παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ, με υπαιτιότητα του Εθνοφρουρού.

Ο απολογισμός τους δε, είναι 3 νίκες και μία ήττα.

Περιμένουμε ένα παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον και τις δύο ομάδες να διεκδικούν το αποτέλεσμα με πολύ πάθος, άλλωστε οι παραπάνω ομάδες θα συναντηθούν για 3η φορά φέτος, μετά τους δύο αγώνες που έδωσαν για το τοπικό κύπελλο και πλέον.... γνωρίζονται αρκετά.

         

Τέλος, η συνέχεια στις 6 το βράδυ, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με το παιχνίδι που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής και θα διεξαχθεί υπό το φως (;) των προβολέων, ο ουραγός και χωρίς βαθμό μέχρι τώρα Εθνοφρουρός, φιλοξενεί την Εύγερο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίποντο για τους δικούς τους λόγους η κάθε μία.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι για να πάρουν τους πρώτους τους και ιστορικούς βαθμούς στο πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι για να ανέβουν βαθμολογικά.

Οι γηπεδούχοι, που στο τελευταίο τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα, την περασμένη Τετάρτη, αγωνιζόμενοι με 10 εξ’ αρχής και με 8 στη συνέχεια, πάλεψαν απέναντι στην Έρυσσο για τους πρώτους τους βαθμούς, όμως στάθηκαν άτυχοι, αφού θα ισοφαριστούν προς το τέλος και στο 90+4’ θα δουν το όνειρο να χάνεται μέσα από τα μάτια τους, αφού θα δεχθούν την ήττα.

Μία γλυκόπικρη κατάσταση, αφού θα κάνουν την καλύτερη τους εμφάνιση για φέτος, καταθέτοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να πάρουν τον έναν έστω βαθμό, που άξιζαν μόνο και μόνο για την προσπάθεια που κατέβαλλαν!

Έτσι, μετά από τρεις αγώνες που έχουν δώσει βρίσκονται ουραγοί χωρίς βαθμό.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από μία σημαντική, από βαθμολογικής πλευρά νίκη στην Έρυσσο με σκορ 4-1 που τους επανέφερ στις νίκες.

Μετά από τέσσερις αγώνες, βρίσκονται στην 7η θέση της σχετικής κατάταξης, έχοντας δύο νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα και εφτά βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Αν εξαιρέσει κάποιος την εντός έδρας ήττα από τη Σάμη, θα λέγαμε ότι τα πάνε μια χαρά και μάλιστα δείχνουν ότι μπορούν στη συνέχεια να γίνουν ακόμη καλύτεροι.

Τι μπορούμε να περιμένουμε σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνοφρουρό είναι γνωστό, μάλιστα όταν και αυτή την φορά δύσκολα θα συμπληρώσει 11αδα, ενώ θα έχει και σοβαρές απώλειες, από την «μάχη» με την Έρυσσο.

Απλά ένα παιχνίδι που λογικά οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την κατοχή και το σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη.

         

Η βαθμολογία

Θέση

Ομάδα

Αγων.

Ν

Ι

Η

Γκολ

Βαθ.

1.

Α.Ο. Σάμης

4

3

1

0

19 - 03

10

2.

Α.Ο. Παλληξουριακός

3

3

0

0

12 - 01

09

3.

Α.Ο. Εικοσιμίας

4

3

0

1

12 - 01

09

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

4

2

2

0

10 - 04

08

5.

Α.Ο. Πρόννοι

4

2

2

0

11 - 03

08

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

4

2

1

1

09 - 06

07

7.

Α.Ο. Διλινάτα

4

1

1

2

07 - 11

04

8.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

4

1

1

2

06 - 11

04

9.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

4

1

0

3

05 - 10

03

10.

Α.Ο. Ερύσσου

4

1

0

3

04 - 17

03

11.

Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός

3

0

0

3

02 - 16

00

12.

Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων

4

0

0

4

03 - 17

00

         
Η επόμενη (6η) αγωνιστική
(4-5/12/2021)

α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Ερύσσου - Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
2.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
3.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
4.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννοι
5.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου
6.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου