Πέμπτη, Νοεμβρίου 18

1η και σημαντική νίκη για τον Αστέρα 4-2 τον Ηρακλή Πρόννων

Στο ντέρμπι των ουραγών, σήμερα το απόγευμα στο Ληξούρι, ο γηπεδούχος Αστέρας Ληξουρίου θα κάνει σεφτέ στις νίκες του για φέτος, αφού θα επιβληθεί του Ηρακλή Πρόννων με σκορ 4-2 και θα ανασάνει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για το μέλλον του, στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, αφού σε τέτοια παιχνίδια, μεταξύ ομάδων με τους ίδιους στόχους, κρίνεται το μέλλον τους!

Σε γενικές γραμμές στο «Α.Ο. Παλληξουριακός», το παιχνίδι ήταν μέτριο και τους «πράσινους» του Ληξουρίου καλύτερους και πιο ουσιαστικούς

Σίγουρα η νίκη τους είναι από ατόφιο «χρυσάφι» και οπωσδήποτε δίκαιη!

Τα γκολ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 8’.

Στη κάθετη μπαλιά από το κέντρο και αριστερά στη μεγάλη περιοχή του Διονυσάτου, λάθος απομάκρυνση των αμυντικών, κάτι που εκμεταλλεύεται, ο Γαβαλάς που αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και πλασάρει από αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής για το 1-0.

Αυτό είναι το πρώτο γκολ στο παιχνίδι και ιστορικό, μετά από πολλά χρόνια αγωνιστικής αδράνειας της ομάδας του Ληξουρίου.

Το 2-0 θα πετύχει στο 22΄ο Μαρούλης με πλασέ από το σημείο της μικρής περιοχής, μετά την πολύ ωραία κάθετη πάσα του Γαβαλά.

Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν σε 2-1 με τον Τότολο, μετά την σέντρα του Κ. Στάβερη από αριστερά και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Μετά από 10’ ο Αστέρας θα πάρει και πάλι διαφορά 2 τερμάτων, αφού θα πετύχει το 3-1 και πάλι με τον Μαρούλη.

Ο Δελαπόρτας θα βγάλει μια ψηλοκρεμαστή σέντρα στην περιοχή, εκεί θα πεταχτεί ο επιθετικός των γηπεδούχων και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σταθάτου και αφού πριν, η μπάλα βρει στο δοκάρι της εστίας του, σημειώνοντας παράλληλα και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Με αυτό το 3-1 για τους γηπεδούχους θα αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο οι ομάδες για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’, ο Ηρακλής θα καταφέρει να μειώσει εκ νέου το σκορ στο 3-2 με κοντινό σουτ του Σπ. Ρασσιά, ύστερα από την κεφαλιά πάσα του Τότολου.

Όμως, ο Μπουρλώτος θα «καθαρίσει» το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, αφού στο 86’ θα είναι ο σκόρερ του τελικού 4-2.

Ο Κουρούκλης θα παίξει την μπάλα στην περιοχή και δεξιά για τον επιθετικό του Αστέρα, με τον τελευταίο να πλασάρει στην απέναντι γωνία του Σταθάτου και να βάζει τέλος στις όποιες φιλοδοξίες για ισοφάριση των φιλοξενούμενων.

Να αναφέρουμε εδώ ότι από το 75’ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με «10», αφού τραυματίστηκε και αποχώρησε ποδοσφαιριστής τους, από τον αγωνιστικό χώρο την στιγμή που δεν υπήρχε κάποιος άλλος  στον πάγκο για να τον αντικαταστήσει.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους με μια πολύ σημαντική νίκη και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τη δική τους σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια, μιας και ούτε στο Ληξούρι τα κατάφεραν.

Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθούς τον κ. Ν. Καναλάτο την κ. Ιρ. Δούρου.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Ληξ.:(Σ. Αναλυτής), Μαρκέτος, Διονυσάτος, Κοντογιαννάτος (50’ Μπουρλώτος), Σινάι, Γιακουμάτος, Αραβαντινός Χ. (80’ Κουρούκλης, Δελαπόρτας (55’ Αραβαντινός Α.), Γαβαλάς, Βώρος, Δελαπόρτας, Αναλυτής Γ., Μαρούλης (80’ Καλέντζος).

Ηρακλής Πρ.:(Γ. Ρασσιάς-Κ. Στάβερης), Σταθάτος Γ., Ρώσσης, Γκιάφης, Δημητράτος,  Ρασσιάς Γ., Ρασσιάς Σπ., Στάβερης Κ., Πρίφτι, Τότολος, Φούσιας, Καμπίτσης (70’ Ριστάνης).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

                                                        του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου