Σάββατο, Νοεμβρίου 13

"Απόδραση" από τα Τζαννάτα.... Ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 4-1 τον Ηρακλή Πρόννων

Στο δεύτερο και ίσως πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας, σήμερα το απόγευμα στα Τζαννάτα, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, παρά τις αρκετές και σημαντικές του απουσίες του, θα "αποδράσει" με μια σπουδαία νίκη, επί του γηπεδούχου Α.Ο. Ηρακλή Πρόννων, με σκορ 4-1 και θα ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας από τον Πυλαριακό, η οποία ως γνωστόν είχε έρθει στις καθυστερήσεις, ενώ θα δώσει και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, μιας και αυτή η νίκη επετεύχθη, επί ενός αντιπάλου με ίδιους σχεδόν στόχους.

Αγωνιστικά τώρα, παρακολουθήσαμε ένα δυνατό παιχνίδι, με την υπεροχή να γέρνει προς την πλευρά των φιλοξενουμένων. 

Σε γενικές γραμμές ήταν καλό, είχε πολλές φάσεις, θέαμα και πέντε γκολ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, όμως αυτή η ήττα.... πονάει αρκετά και θα πρέπει πλέον να μαζεύουν βαθμούς, αν θέλουν να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά στην Α’ κατηγορία.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 6’, θα είναι για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντεράι εκτελεί από αριστερά το κόρνερ, η μπάλα θα φτάσει στη μικρή περιοχή, όπου αμαρκάριστος ο Μπάμπης θα αστοχήσει στην κεφαλιά.

Ένα μακρινό σουτ του Φωή στο 12’ θα αναγκάσει τον Σταθάτο σε διπλή επέμβαση για να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, έρχεται στο 14’ και στο απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Στάβερη, να πέφτει και να απομακρύνει την μπάλα στην αριστερή του γωνία ο Παπαελευθερίου.

Το σκορ θα ανοίξει στο 36’, όταν στο μακρινό φάουλ – γέμισμα, στην περιοχή του Ξενίδη, ο Φωής θα εκμεταλλευθεί την αδράνεια των αμυντικών και με μια ανάποδη κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του μπροστά στο σκορ 0-1.

Ένα νέο φάουλ του Κ. Στάβερη στο 40’ θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 43’ όμως ο Γκιάφης με ωραία κάθετη πάσα θα βρει αριστερά τον Lluka, αυτός θα προχωρήσει και απέναντι από τον Παπαελευθερίου πλασάρει στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα, για την ισοφάριση και το 1-1.

Στο 45’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής, από καλή θέση θα πιάσει το σουτ, η μπάλα όμως θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.

Αυτό το 1-1 θα είναι το σκορ του πρώτου 45λέπτου.

Στο δεύτερο, η εικόνα παρέμενε η ίδια και στο 52’ ο Σταθάτος θα εξουδετερώσει το δυνατό σουτ του Ντεράι.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ντεράι θα κάνει ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, ο Σταθάτος δείχνει να αιφνιδιάζεται και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-2 των φιλοξενουμένων.

Στο 62’ ο Κορσιάνος θα πιάσει το γυριστό, μέσα από την περιοχή και πλάγια, μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά της, ο Παπαβασιλείου θα κάνει ένα νέο σουτ, που θα διώξει δύσκολα ο Σταθάτος.

Ο Φωής στο 74’ με ένα μακρινό σουτ, θα αιφνιδιάσει και πάλι τον Σταθάτο, η μπάλα θα καταλήξει ψηλά στα δίχτυα του και οι «πράσινοι» πετυχαίνουν το 1-3 που ουσιαστικά «κλειδώνει» την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Την ευκαιρία να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο78', όταν ο Γκιάφης από πολύ κοντά, στη σέντρα του Σπ. Ρασσιά από αριστερά, θα κάνει άσχημο τελείωμα και η μπάλα περνάει, έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαελευθερίου άουτ.

Ο Κορσιάνος στο 84’ με έξυπνη ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει τον Ντεράι στην περιοχή, όμως το πλασέ του αποκρούεται από τον Σταθάτο.

Τέλος, το κερασάκι στη τούρτα και το 1-4 θα θα βάλει για το «τριφύλλι» στο 89’ με ένα μακρινό και πάλι σουτ ο Μούτσα, που «κρεμάει» τον Σταθάτο και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του.

Έτσι, με μια σπουδαία, την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, θα αποχωρήσουν οι «πράσινοι» από τα Τζαννάτα, αντίθετα με τον αντίπαλο τους, που πρέπει να βελτιωθεί και να ψάξει αποτελέσματα και βαθμούς στη συνέχεια.

Διαιτητής ο κ. Ν. Καναλλάτος με βοηθούς την κ. Ε. Μπακάκη και τον κ. Π. Κομητόπουλο.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής Πρ.:(Γ. Ρασσιάς-Κ. Στάβερης), Σταθάτος Γ., Ρώσσης, Γκιάφης, Δημητράτος,  Ρασσιάς Γ., Ρασσιάς Σπ., Στάβερης Κ., Πρίφτι (73’ Τότολος), Ριστάνης (53’ Καμπίτσης), Lluka, Φούσιας.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαελευθερίου, Πάπα, Παπαβασιλείου, Κατσούρης, Walker, Μούτσα, Φωής, Ξενίδης (60’ Κορσιάνος), Ντεράι, Noakes, Μπάμπης (86’ Κλωνής).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου